פרסומים דומים שאולי יעניינו אותך

4 Comments

  1. הבודהה בחסדו נותן לנו כאן שתי אפשרויות :
    1. אם עולה חוסר נחת בגוף, ניתן להפנות את תשומת הלב לאוביקט חיצוני, שיהיה נעים לתודעה, להביא בכך להרגעת התודעה, ואז לחזור לגוף. ( עיין ערך אסטרטגיית הסחה)
    2. אם עולה חוסר נחת בגוף, הנזיר מאמץ השקפה " אין עבר ועתיד " " ללא מטרה ! מתקיים חופש ". "הגוף זה רק גוף" , וכך התודעה רגועה . זוהי מדיטציה ללא מטרה……(not directed)

    1. כן, אפשר לראות את זה ככה.
      בנוסף, השאלה היא האם תשומת לב לגוף (ותחושות, תודעה, ודהמה) היא בעצמה מכוונת או לא (אני מתכוון בחלק שעוסק בתשומת לב ללא הפנייה אל הדימוי). זה לא לגמרי ברור מהטקסט. אני חושב שאפשר לקרוא את זה ככה: תשומת לב לא מכוונת שלפעמים תיראה את הגוף כגוף, לפעמים תחושה כתחושה וכו'. אלא שזה לא בדיוק בהלימה למסורת של סטיפטהנה המוכרת לנו, שם יש די הרבה הכוונה לכל אחד מהיסודות האלה.

  2. לאחרונה הכנסתי תרגול משולב ליומי ולקבוצה. בידיעה שהדעת מוסחת ובצורך של התודעה באובייקט עניין אנו מתרגלים:
    1. האם אוכל למצוא הנאה או עניין בנשימה? בקולות מבחוץ? לאחר זמן מה מרפים מהמאמץ למצוא הנאה/ עניין ונשארים בתשומת הלב. או
    2. האם אוכל לא להיות בתשומת לב לנשימה למשל למשך 2 דקות? באופן טבעי תשומת הלב מופנית לנשימה כדי לדעת למה לא לשים לב. לאחר זמן קצר ניתנת ההנחייה – כעת אפשר להרפות מאי תשומת הלב לנשימה ולשים לב לנשימה.

    הלוגיקה היא שתשומת הלב זקוקה בהתחלה חאוביעקט מיקוד , לאחר, אפשר להניח לו.
    ניסיוני מלמד שזהו כלי עזר לא רע בכלל בתרגול.

    מעניין לקרוא אסף את שכתבת ומהדהד בצורה מסויימת עם התרגולים הללו.
    תודה.

    1. היי ניר, נחמד להפגש כאן!
      זה טיפה אחרת, לדעתי. אתה מתאר את הסיטואציה (המאוד מאוד נפוצה ומוכרת) שאין אפילו מיקוד בסיסי בנשימה. והתרגילים האלה מעניינים – במיוחד "לא לשים לב לנשימה".
      אני מרגיש שהדרשה עוסקת במקרה שדומה יותר לתרגול בריטריט, שיש כבר מיומנות של הפניית תשומת לב, אבל מתעוררים כאבים וסערות רגשיות. אלה מפריעים למיקוד. וההצעה היא למצוא דרך להרגיע את הסערה באמצעות הרהור מכוון על משהו מעורר השראה – ממש דימוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *