נאוה לויט בן-נון על איזון התזמורת המוחית בעידן הטכנולוגי
ביוני 2015 ד"ר נאוה לויט בן נון, מנהלת מרכז סגול למוח ותודעה בו פועל מכון מודע, הוזמנה לועדת החינוך של הכנסת על מנת להרצות על החשיבות של איזון התזמורת המוחית בעידן של חשיפה מרובה למסכי מחשב, טאבלט וטלפונים סלולריים. ההרצאה באה על רקע הדיון הציבורי בנושא שילוב לא מבוקר של טכנולוגיות מסך בבתי הספר, בגישת "טאבלט לכל ילד".
הנושא קיבל חשיפה נוספת עתה עם פרסום ראיון עם לויט בן נון במגזין "ליידי גלובס" בו היא מסבירה מי יכול להנות, ומי עלול להיפגע משימוש לא מבוקר בטכנולוגיית מסך. "אין ספק שהטכנולוגיה משנה את המוח," מסבירה לויט בן נון. אין לנו עדיין ידע מספיק כדי לקבוע בוודאות שאין לשינויים אלה תופעות לוואי מסוכנות. למשל, היא מסבירה, בסביבה עתירת טכנולוגיית תקשורת, צוותי הקשב לא מקבלים הזדמנות מספיקה להתמקד לאורך זמן במשימה שאינה מתגמלת באופן מיידי והיכולת הזו עלולה להתנוון עם הזמן. הסכנה הגדולה היא אצל מי שסובלים מראש מחולשה מסויימת באזורי הקשב או ביחסים חברתיים. חשיפה מוגברת לטלוויזיה או משחקי מחשב עלולה להחליש אזורים אלו עוד יותר בגילאים הקריטיים להתפתחותם.
הכתבה מצטרפת לדיון הציבורי בנושא החשוב הזה מתרחב בשנים האחרונות וזכה לעניין אחרי פרסום מחקר בכתב העת Archives of Disease in Childhood ופורסם בעיתון "הארץ" ב 2012 [קישור]. בכתבה מצוטטות המלצות על הגבלת זמן המסך (כולל טאבלט) לשעה ביום לגילאי 7-12 ולחצי שעה ביום לגילאי 3-7. סקירה מדעית מפורטת יותר על השפעות אפשריות של צפייה במסך על המערכת ההורמונלית ניתן לקרוא באתר "נתיבי רשת".